Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Sport Trófea KFT  (székhely:2083.Solymár, Pacsirta u.1.., adószám: 10758591-2-13), mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház rendszerű megrendelő oldal (honlap) használatára vonatkozó általános szerződési feltételek. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.

  1. Szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: Sport Trófea KFT

A szolgáltató székhelye: 2083.Solymár, Pacsirta u.1.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

vagy közvetlenül az üzletek elektronikus elérhetősége:

-Solymár üzlet- Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

-Budapest üzlet – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Cégjegyzékszáma: Cg.13-09-065487

Adószáma: 10758591-2-13

Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve (cégbíróság): Pest megyei Bíróság

Telefonszámai: 0626-361-677, solymári üzlet: 0626/360-836, budapesti üzlet: 061/413-1315

  1. A tárhely-szolgáltató adatai:

Web Works Hungary

Intelliweb Kft. 7627 Pécs, Wass Albert utca 23

3. Alapvető rendelkezések

3.1. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről Fulfillment szolgáltatás webshopok számára szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

3.2. Hatályos az online felület megnyitásától 2019.december 15-től. Az ÁSZF bármely pontját, beleértve a honlapon szereplő árakat szolgáltató bármikor megváltoztathatja. A változtatások érvényességének kezdete a honlapon történő közzététel időpontja és az azt követő megrendelésekre vonatkozik, visszamenőlegesen nem.

4. Szerzői jogok

A honlap felülete teljes egészében a Sport Trófea Kft szerzői terméke és jogi védelem alá tartozik. Tartalmát, képeit kereskedelmi célokra használni tilos.

5. Adatkezelési szabályok

Az adatvédelmi szabályok a következő címen érhetők el: https://www.sport-trofea.hu/adatvedelem

 6. Tevékenységi kör

Szolgáltató sport- és tiszteletdíjakat, ajándék tárgyakat értékesít és ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat (gravírozás, feliratozás)  kínál.

A honlapon feltüntetett árak a 27 % áfá-t tartalmazzák.

7.  A megrendelés menete

7.1 A honlap webáruház rendszerben működő felület, de nem webáruház, csupán a könnyebb online megrendelést teszi lehetővé.  Erről a részletes tájékoztató a vevők rendelkezésére áll a kezdőoldalon. A szolgáltatások árairól a vevők  a „Szolgáltasaink” menüben tájékozódhatnak, de azok az online megrendelésben nem szerepelnek. Az egyedi megrendelések és azok árai ugyancsak nem szerepelnek a megrendelés összesítőben. Szolgáltató az egyedi megrendelésekről és azok árairól mindig külön egyeztet a megrendelővel. Az áruféleségek termékcsoportok szerint kerültek feltüntetésre. A termékcsoporton belül a könnyebb kezelhetőség érdekében lehetnek újabb csoportosítások.  Ezek megnyitásával lehet keresni a termékek között. Minden terméknek saját termékoldala van, ahol a termék képe, részletes adatai  és ára szerepelnek. Az esetleges opciók (méret, szín) kiválasztásával és a darabszám megadásával lehet a terméket a megrendelőlistára helyezni. Azon termékeknél, ahol a vevő gravírozás, feliratozás szolgáltatást is szeretne rendelni, az erre szolgáló rovatba kell beírni a gravírozás pontos szövegét.  A megrendelés befejezése előtt lehetőség van az egyedi igények, kérések rögzítésére is. A képernyő jobboldalán folyamatosan látható az összes megrendelt termék az árakkal együtt.  A megrendelés elküldése előtt a termék törölhető,  mennyisége módosítható, vagy újabb termékekkel kiegészíthető. A „Tovább a megrendeléshez” gomb használatával a megrendelés elküldhető. Ezt követően a vevőnek ki kell tölteni azt az űrlapot, melyen szerepelnek a számlázáshoz szükséges adatok, és az áru átvételének  és fizetésének módja.

7.2 Szolgáltató az áru átadásakor papíralapú számlát ad a vevőnek, melyen a megrendelt termékek, az esetleges szolgáltatások és az előre egyeztetett egyedi megrendelések is szerepelnek. Igény esetén a megrendelésről ajánlatot készít.

8. Az áru átvétele

Az áru személyesen vehető át szolgáltató solymári vagy budapesti üzletében, amit vevő a megrendeléskor előre kiválaszt,  illetve rendelhető postai szállítás is előre utalással vagy postai utánvéttel. Postai szállítás igénylése esetén szolgáltató a Magyar Posta díjszabása alapján számítja fel a szállítási költséget. Személyes átvétel esetén az áru az üzletekben készpénzben fizethető vagy előre utalással is ki lehet egyenlíteni, de erről előzetesen a szolgáltatóval egyeztetni kell.

9.  Akciós termékek

Akciós termékek esetében a termékeken szerepel az akciós megkülönböztető jelzés, valamint az eredeti és az akciós ár. Az akciós termékek teljes választéka az „Akció” menüpontban is megtekinthető. Az akció vagy meghatározott idő terjedelemben vagy a készlet erejéig érvényes.

10.  Regisztráció / bejelentkezés / vendég vásárló / hírlevél lista

10.1 A  vevőnek lehetősége van a honlapon regisztrálni, de  nem kötelező.  A regisztrációhoz szükséges adatokat szolgáltató az Adatvédelmi szabályzatban foglaltak szerint kezeli. A  regisztráció során az online rendszer megőrzi a vevő adatait, így a következő vásárlás alkalmával, ha a vevő bejelentkezik az online felületre a számlázáshoz szükséges adatait már nem kell még egyszer megadnia. Vevő az adatainak végleges törlését a rendszerből bármikor kérheti. Az adatok törlését írásban, elektronikus levél formájában kell elküldenie szolgáltatóhoz. Szolgáltató a kérelemre köteles vevő minden adatát véglegesen törölni a rendszeréből, kivéve a számlázással kapcsolatos jogszabályokban rögzített adatokat, amit köteles megőrizni. A megrendeléshez nincs kötelezően előírva regisztráció,  lehet un.vendég vásárlóként is megrendelést leadni, de ebben az esetben vevőnek minden alkalommal meg kell adnia a számlázással, vagy ha szállítást is kér, a szállításhoz szükséges adatait.

10.2 Vevő az ehhez szükséges adatainak megadásával feliratkozhat a honlap Hírlevél listájára és ezzel elfogadja, hogy szolgáltató részére információkat, értesítéseket küld, tájékoztat kedvezményekről, akciókról. Vevő a Hírlevél listáról bármikor leiratkozhat. Ezt követően szolgáltató részére értesítéseket nem küldhet és a hírlevél listához szükséges adatokat sem tárolja tovább.

11. A megrendelés visszaigazolása

Szolgáltató köteles az igénybe vevő megrendelésének megérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. Az áru rendelkezésre állásáról (átvétel időpontja vagy szállítás időpontja) szolgáltató köteles egyeztetni a vevővel.

 12. A megrendelések feldolgozása, teljesítése

Szolgáltató  a megrendelés teljesítését a lehető leghamarabb elkezdi. A szolgáltatás speciális jellege miatt  szolgáltató minden esetben egyeztet vevővel a teljesítés határidejéről. Amennyiben szolgáltató ezt a határidőt nem tartja be, a vevő élhet elállási jogával. Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által esetlegesen már fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríteni.

 

13.  Elállás joga

12.1 A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Egyidejűleg köteles az elállási jog gyakorlásáról értesíteni a szolgáltatót a fenti elektronikus elérhetőségek valamelyikén vagy postai úton. A postai küldeményt vevő ajánlott küldeményként küldje el, mert a levél feladás időpontja vagy az elektronikus levél megérkezésének időpontja számít a 14 napon belüli határidő kiszámításához. Vevő a bejelentéssel együtt köteles szolgáltató részére a terméket visszaküldeni, amire az elállási jogát gyakorolta. Szolgáltató köteles vevő részére az elállási jog  bejelentésének megérkezését visszaigazolni elektronikus úton és a visszaküldött áru megérkezését követő 14 napon belül a már kifizetett vételárat visszautalni/visszafizetni. Elállási jog gyakorlása esetén a szállítási költség a vevőt terheli, azt szolgáltató nem fizeti vissza.

13.2  Mely esetben nem illeti meg a vevőt az elállási jog

Szolgáltatás esetében, ha a szolgáltató a vevő kifejezett kérésére vagy beleegyezésével végezte el a szolgáltatást (pld. gravírozás, feliratozás)  vevő tudomásul veszi, hogy a szolgáltatás elvégzését követően nem illeti meg az elállási jog.

Ha vevő kérésére olyan egyedi termék került gyártásra, összeállításra, mely nem előre legyártott termék, illetve annak beszerzése, legyártatása  kifejezetten vevő kívánságára történt, vevő tudomásul veszi, hogy lemond az elállási jogáról.

14.  Garancia,

Termékeinkre 1 év garanciát vállalunk. Hibásnak számít az áru, ha  bizonyítható, hogy a hiba a termék átadásakor már meg volt. Vevő a hibás árut kijavítását vagy kicserélését kérheti vagy ha ez nem lehetséges vagy a szolgáltató részére aránytalanul nagy többletköltséget jelent, vevő elállhat a vásárlástól. Ebben az esetben szolgáltató köteles a vételárat vevő részére 14 napon belül visszatéríteni, vevő köteles a hibás terméket szolgáltató részére átadni. Nem illeti meg a garancia vevőt abban az esetben, ha a hiba a nem rendeltetésszerű használat során keletkezett, vagy bizonyos, hogy az az átadást követően keletkezett.

15.  Panaszkezelés

Vevő panaszt vagy garanciális igényt az alábbi címen vagy elérhetőségek egyikén nyújthat be:

Sport Trófea Kft

2083.Solymár, Pacsirta u.1.

Tel.: 0626-361-677

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

16.  Jogérvényesítés

Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Az ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Ptk., valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016.évi CXXX.tv. rendelkezései szerint.

Solymár, 2019. december 15.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretne értesülni újdonságainkról, akcióinkról, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre!